Unge på toppen er et projekt som hjælper unge på kontant- eller uddannelseshjælp videre i tilværelsen. Projektet har kørt i sin nuværende form og konstruktion siden 2017 i Aabenraa Kommune. Projekterne bliver gennemført i et samarbejde mellem Thomas Sonne fra thomassonne.dk – Din HR-Partner og Jobcenteret i Aabenraa Kommune.

Lignende projekter har kørt rundt omkring i Danmark, men få projekter med så vedholdende resultater. Alle tre hold “Unge på toppen” har vi været oppe og snuse til 100 % succes – men begge er landet på ca. 75 % 6 måneder efter projektets afslutning.

I Aabenraa Kommune har vi gennem 2017, 2018, 2019 og 2020 løbende udviklet vores samarbejde, således at vi i efteråret gennemfører lignende projekter. Her har vi mindre fokus på PR-delen. Resultaterne er her de samme. Projekterne hedder Formel 1 – forløb og Formel 1 – forløb særlig indsats. Konceptet er det samme men hvor vi har skiftet ryttercyklen ud med løbesko, Mountain Bike og O-løbs kort for at gennemføre en 1/2 Ironman over tre dage (løb, cykling og O-løb).

Se PDF vedrørende forløbene her

Opskriften bag vores succes hænger særligt sammen med vores gode samarbejde med Aabenraa Kommune og de støttende virksomheder – en stor tak til dem. En anden stor del af forklaringen hænger sammen med teamet bag Unge på toppen. Fælles for os er, at vi har massiv menneskekendskab fra hhv. Forsvaret, Folkeskolen og erhvervslivet. Vi har alle arbejdet med udvikling af mennesker i mange år, og de konflikter som vil opstå i løbet af sådanne et projekt, falder os naturlige. Vi følger de unge fra start til slut. For nogle tager det de 4 måneder projektet varer for andre længere tid – og vi vil stå der, så længe de har brug for hjælp. Vi kalder det en håndholdt proces

Thomas Sonne-Schmidt
ts@ungepaatoppen.dk
2621 0006
Tommy Nowack
tn@ungepaatoppen.dk
3050 6443
Glenn Hollænder
gh@ungepaatoppen.dk
2248 8484
Claus Søgaard
cs@ungepaatoppen.dk
2849 0891