Så er vi i uge 12 – og nu begynder det at lugte af Alpe D’Huez!​

Så er vi i uge 12 - og nu begynder det at lugte af Alpe D'Huez!

Om en lille måned begiver vi os fra Aabenraa med snuden mod Alpe D’Huez. Ca. 1600 km venter over 12 etaper venter vores unge.
Turen som før lå langt ude i fremtiden, er nu pludselig kommet tæt på, og lavpraktiske ting som pas og sygesikringsbevis begynder at presse sig på.
Status på holdet er at vi er 22 unge – 8 piger og 14 drenge. Når vi cykler er vi kommet over de 100 km, og træningen går generelt rigtig godt.
Lige nu træner vi målrettet på Powerman på lørdag 11. maj i Viborg https://powermandenmark.com/ – som er en duathlon på 5 km løb – 30 km cykling – 5 km løb. Billedet viser de unge i gang med en Coopers Test – løb alt hvad du kan på 12 min.

Generelt går det rigtig godt på holdet. Praktikken, som er det vigtigste i projektet, forløber som planlagt. Flere af de unge begynder at tænke på hvad der skal ske efter turen til Alpe D’Huez. Vores fokus for de unge er at vi allerede nu begynder at afklare hvad der skal ske efter.

Flere har gjort det så godt, at de kommer i arbejde hvor de har været i praktik. Andre er blevet overbevist om i samarbejde med os, at de skal i uddannelse enten almindelig eller vil starte en erhvervsuddannelse op. Faktisk har vi allerede fået én i job som buschauffør ved Umove. Der kommer flere aftaler vedr. job eller uddannelse i løbet af maj og juni. Billedet er taget af Nanna, som er i praktik ude ved Contiga Tinglev.

Vores mål er 50 % i job eller uddannelse pr 30. juni 2019 og 75 % i job eller uddannelse pr. 31. december 2019. Målet er ambitiøst men set ud fra de to sidste års gennemførelser, så ligger vi som “uofficielle Danmarksmeste i beskæftigelse” med en succesrate på 85 %.

Fra og med på lørdag lukker vi ned for løbe-delen, for herefter alene at fokusere på cyklingen. Fredag den 24 maj skal vi ud og cykle 180 km, som er det længste vi kommer til at cykle. Det bliver en lang og god dag – og vigtig for de unge, da ingen af etaperne syd på er længere end 175 km.

3. juni cykler vi mod Alpe D’Huez – det kommer tæt på :o)

Husk vores sponsorarrangement torsdag den 16. maj ved ITD i Padborg – alle er velkomne. Tilmelding skal ske til Keld på kb@thomassonne.dk